Szandaszőlősi Művelődési Ház

Üdvözöljük kedves Látogatóinkat!

Bemutatkozás

A Szandaszőlősi Művelődési Ház közvetlen működési köre Szandaszőlős városrész, azaz az itt élő mintegy 10000 lakost szólítjuk meg szolgáltatásainkkal. A művelődési ház célja, hogy a lakosság kulturális igényei, és szükségletei alapján gondoskodjon a kulturális értékek megőrzéséről, új kulturális értékek létrehozásáról, a kultúra értékeinek közvetítéséről. Szolgáltatási politikánk feladataink köré épül fel, melyek céljaink elérésében segítenek bennünket. Feladatunknak tekintjük a helyi kultúra hosszú távú fejlesztését a helyi szükségletekhez kapcsolódva, egy olyan intézmény működtetését, ahol otthonra találnak a helyben szerveződő közösségek és alkalmas a művelődési folyamatok szervezésére, végzésére. A különböző társadalmi rétegek, csoportok, közösségek szellemi, humán potenciájának fejlesztése, erősítése, közművelődési ellátása is feladatunk.

A házban több kisebb-nagyobb létszámmal működő civil szervezet, művelődési közösség működik, mindemellett szakköröket, sportfoglalkozásokat is biztosítunk.

Állandó csoportjaink, klubjaink programjain kívül közösségi rendezvényeket, nyári szabadtéri programsorozatokat, hangversenyeket, szünidei programokat, táborokat, színházi előadásokat, kiállításokat, ismeretterjesztő előadásokat, bemutatókat szervezünk.

A fiatalok számára lehetőséget biztosítunk a művelődési ház előterében elhelyezett játékok, számítógépek használatára, a kötetlen szabadidő eltöltésére, felnőtt felügyelet mellett.

Ezen kívül természetesen nálunk is megtalálhatók a vásárok, termékbemutatók, melyeknek csupán helyszínt biztosítunk.

A Szandaszőlősi Művelődési Ház épülete 1961-ben készült el, és sokáig az egykori Városi Művelődési Központ részeként működött. A művelődési ház 1996-tól 2012 júliusáig a helyi általános iskola intézményegységeként funkcionált használói megelégedésére. Jelenleg a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény tagintézményeként működik.

A művelődési házat 2012-ben a Szandaszőlős decentrum kialakítása városrehabilitációval című városi projekt keretében felújították, melynek köszönhetően megújult az épület, valamint egy 330 m2-es fedett agóra résszel bővült. A művelődési ház egy 250 fő befogadására alkalmas színházteremmel és egy kiscsoportos foglalkozások számára ideális klubhelyiséggel rendelkezik, a fedett agóra épületrész pedig közösségi rendezvények helyszínéül szolgál.

A 2012. év nagy sikerének tekintjük, hogy a művelődési ház az ország közművelődési intézményei közül az elsők között Minősített Közművelődési Intézmény Címet nyert a Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól.

Szandaszőlősi Művelődési Ház © 2014 Frontier Theme